Even voorstellen

 

Ik ben op 1 september 1986 gestart als aspirant brandwacht bij de Vrijwillige Brandweer in Best. Daar ben ik door kunnen groeien tot Commandant. Dat heb ik 7 jaren mogen doen. Daarna ben ik nog Commandant geweest in Helmond en vervolgens nog van Oirschot, Bladel en Reusel als Kempengemeenten. Inmiddels ben ik werkzaam als adviseur Incidentbestrijding, coördinator Nazorg (vanaf oprichting Brandweeropvangteam in 2002) en als Landelijk Adviseur Mentale Veerkracht bij het Instituut Fysieke Veiligheid.

 

Operationeel ben ik inzetbaar als Leider Copi en heb dan de leiding over het rampgebied.

 

Al met al ruim 30 jaar ervaring in het vak en ik heb zelf ook het nodige meegemaakt. 

 

Dat maakt mij uniek als persoon, maar niet uniek in al die ervaringen. Veel collega's hebben schokkende gebeurtenissen gezien en meegemaakt. Meestal gaat de verwerking goed, soms heb je echter hulp nodig. Iemand die weet waar je het over hebt, zonder dat je dat hoeft te zeggen.

 

 

Vanaf 1 mei 2016 ben ik ook een eigen bedrijf gestart:

 

MaxiMentaal

"Voor optimentale prestaties" 

Vanuit mijn intrinsieke motivatie om anderen te helpen kan ik als Mental Health Coach jou de helpende hand bieden. Als je uit het veld bent geslagen, een schokkende gebeurtenis hebt ervaren die je niet los kunt laten of je zelf de oplossing niet weet te vinden op jouw levensvragen, dan kan ik je weer op weg helpen als counselor of als coach. Ik kan je even bij de hand nemen of je begeleiden om je eigen weg weer te vinden.  

Ook werk ik graag met groepen van 8-12 personen. Daarbij combineer ik theorie met interactie met de groep. Ik werk vanuit Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en ben daarbij gespecialiseerd in versterken van communicatie, teamvorming, groepsdynamiek en zal de confrontatie zeker niet uit de weg gaan om de vooraf gestelde doelen te halen.